keskiviikko 29. lokakuuta 2014

Kirja, joka saattaa hyvinkin kiinnostaa sinua... Villi Vaellus

Nuori nainen, Cheryl, ajautuu sekopäiseen elämään. On huumeita, on irtosuhteita, on tuskaa ja katumusta. Ja sitten taas kaikki alusta... kunnes mitta tulee täyteen, ja elämä voittaa. Vaan eipä sitä puhdistumista voi niin vaan heppoisesti saavuttaa. Jotta kaikki palaset loksahtaisivat parhaille paikoilleen, täytyy selviytymisen eteen nähdä vaivaa, paaaljon vaivaa! Ja niinpä sankarittaremme päättää kävellä Meksikon rajalta Kanadan rajalle pitkin Pacific Crest Trailia.


 No, ei hän aivan Meksikon rajalta aloita, eikä saavuta Kanadan rajaa, mutta vaeltaa kuitenkin sadan päivän ajan jättimäisen rinkan alla pitkin vuoristopolkuja. Rinkka on jättimäinen, koska hän kantaa mukanaan kaiken ruokansa, telttansa ja osan matkaa myös kaiken tarvitsemansa veden. Eip käy kateeks! Matkallaan hän käy läpi elämänsä taitekohtia, ja miettii, että kuis siinä näin kävi. Paljon on hänellä ollut vastamäkiä, ja paljon hän on lasketellut alamäkiä, sinne ihan pohjalle asti. Kävellessä, kuten tiedämme, aatokset kuitenkin maagisesti kirkastuvat, ja niin käy tässäkin opuksessa. Erämaassa taivaltaminen, ja voimiensa koittelu, selvittää pään ja kirkastaa sielun.


Vaelluksellaan Cheryl tapaa muitakin Pacific Crest Trailin taivaltajia, melkein kaikki miehiä, ja melkein kaikki mukavia. Vaeltajien välinen solidaarisuus on osa kirjan viehätyksestä, ja se parantaa omalta osaltaan sankarittaremme haavoittunutta sielupahasta.

Vaellus ei ole siitä helpoimmasta päästä, vaan vaatii voimien lisäksi sisua ja lujasti tahdonvoimaa. Reitti kulkee halki vuoriston ja pitkin ikiaikaisia metsäpolkuja. Yksin kulkeva nainen saa käyttää kaikki taitonsa ja konstinsa selvitäkseen päivästä toiseen. Ja niin vaan hän selviää! Jesh!


Minä pidin tästä kirjasta siksi, koska siinä maistuu ylämäen hiki ja ansaitun tauon  viilentävä vesitilkka. Luontoa on kuvattu suurella sydämellä, aivan kuulee soran rapisevan askelten alla. Jokainen kilometri tuntuu todelta, jokainen taakse jäänyt päivä oikeasti ja ansaitusti eletyltä.

Ja ai niin: tämä tarina on tosi.


Olen ylen ystävällisesti liittänyt linkkilistaan kirjan kirjoittajan nettisivun.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti