torstai 4. tammikuuta 2018

Tavoitteena Viro 100-juhlavuoden maratonkävely

Suomi 100 maratonkävely kulki mm.Hämeenlinnan rantareittiä

Viime heinäkuussa juhlistimme Suomi 100-vuotta kävelemällä yhden päivän aikana 42,2 kilsaa, eli maratonin. Se oli kaikenkaikkiaan mukava retki. Reittimme kulki kauniissa maisemissa ja oli sopivan vaativa ja kuntoa koetteleva.

Nyt vuonna 2018 ajattelimme juhlia 101 vuotiasta maatamme uudella maratonilla... kunnes meille valkeni, että hyvänen aika! nythän alkoi Viro 100-juhlavuosi. Miksi emme omistaisi kesäistä kävelyämme mukavalle naapurimaallemme?

Lisäpontta idealle antoi oman virolaisen isoisäni Oscarin muisto. Hän kuoli paljon ennen syntymääni, mutta kertomukset hänen elämästään värittivät lapsuuttani. Hän on aina ollut osa perhettä, vaikkakin poissa. Kyllä hän ja kotimaansa ansaitsevat pienen käpyttelyn. Vaikkakin vain täällä tutuilla poluilla.


Suomi 100 maratonkävelyllä kuljettiin myös metsissä

Nyt alkaa siis uusi kävelykunnon kohotus tuota kilometrimäärää varten. Asiaa ei yhtään helpota ulkona vellova sohjo ja sen alla piileskelevä liukkaus.
Onneksi nastat pelastavat liukkaudelta ja coretex kosteudelta. Kävelyyn ei siis oikeastaan tarvita muuta, kuin reipasta mieltä.On yllättävän kliffaa alkaa suunnitella tulevan suven maratonia. Onko reitti sama, kuin edellisellä kerralla? Millä kokoonpanolla lähdemme tallustamaan? Onko huoltohenkilö mahdollisesti sama lääkäri? Ja entä muonitus?Paljon on taas pähkäiltävää, mutta tärkeintä on ylväin mielin kartuttaa treenikilometrejä, jotta Viro 100-juhlamaraton onnistuu yhtä hyvin kuin legendaarinen Suomi 100.Jatkoa seurannee....


6 kommenttia:

 1. Kyllä vaan Oskari-papan kunniaksi maraton, jees! Kutsuin itseni taas mukaan...
  Terveisin Paula the sisko

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Moi! Eipä sitten muuta, kuin treenaamaan :)
   t. Tiina

   Poista
 2. Onpa taas kiva idea, seuraan! Voisi olla mukavaa etsiä myös täsmälleen 100 kilometrin mittainen reitti ja kulkea se juhlamielellä - tosin yöpymisineen. Taidankin tutkailla Karhunpolkua Ruunaan tienoilla Pohjois-Karjalassa. 42 km päivän aikana yhtä kyytiä tuntuu kyllä hurjalta suoritukselta.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Terve Kirjolaukka! Tuo Karhunpolku kulkee kyllä kivoissa maisemissa, vaikkakin taitaa olla aika tasamaata. Viimekesänä kävelty Suomi 100-maraton antoi uskoa tämänkin vuoden tavoitteen onnistumiselle... jos vaan kaikki taas osuu kohdalleen.
   t.Tiina

   Poista
 3. Hieno idea Tiina! Tsemppiä treenaukseen. Itsekin yritän pitää huolta siitä, että kesällä on myös reppu- ja rinkkaselkäkunto kohdillaan ja voin toteuttaa tämänvuotisia kävelyhaaveita :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Upe! Kesäiset kävelyhaaveet pitävät meidät loistokunnossa :)
   Haaveilu kannattaa aina!
   t.Tiina

   Poista