sunnuntai 8. helmikuuta 2015

Rentoa reippailua Repovedellä

Eipä ole ihme, että Repovesi on yksi eteläisen Suomen kuuluisimmista retkeilyalueista. Maisemaa ja polkua on jos jonkinmoista.

Repovesi möllöttää Kouvolan pohjoispuolella, ihan parhaalla paikalla!

Kun jättää autonsa Lapinsalmen parkkipaikalle, alueen eteläpuolelle, on tuossa tuokiossa Lapinsalmen riippusillalla. Se johtaa kalliolta kalliolle, yli synkän virran.
Vaikka silta on rakennettu tosi turvalliseksi, kyllä vähän sydämestä ottaa sen ylitys. Se keikkuu sentään kymmenen metrin korkeudessa ja pituudeltaan se on peräti 50 metriä.

Pitkospuita rakastava koira sensijaan on kuin kotonaan.


Repoveden maasto on kallioista ja erilaisten lutakoiden pirstomaa. Välillä näkyy kauas ja välillä ei.
Kallioiden ja lätäköiden lisäksi Repovedellä on myös oikein kunnon metsää. Korkeuserojen ansiosta polut ovat hauskoja, koittelevia ja palkitsevia.
Repoveden stara on Olhavanvuori. Se nousee tyynesti ja arvokkaasti nimikkolammestaan.


Kalliokiipeilijät arvostavat sitä, ja ihan tällainen peruslanttukin ymmärtää sen kauneusarvot, vaikka ei todellakaan haluaisi keikkua sen seinämillä.
Kuten eräät.

Repovedellä on runsaasti nuotiopaikkoja, laavuja ja huusseja. Ja lisää laavuja ja huusseja...Välillä tuntuu, että vähempikin riittäisi.
Mutta toisaalta... hyvä nuotiopaikka on hyvä nuotiopaikka!Kun on kipittänyt neljällä jalalla koko päivän, ja kolunnut yli kaksikymmentä kilometriä polkuja sinne sun tänne, tekee vesihörppy poikaa!

Ja koiraakin janottaa...

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti