keskiviikko 4. helmikuuta 2015

Camino Portugues... 7. päivä

Jo vain matka taittuu! Kohtahan sitä koputellaan  Santiagon portteja... mutta ei ihan vielä.  Muutama päivä, muutama kilometri jäljellä...

Porrinosta Arcadeen on osapuilleen 25 kilsaa, ja taival kulkee halki kylien ja metsien. Matkalla on kaksi kunnon ylämäkeä: ensin Monte Cornedo ja Redondelan jälkeen hulppea Alto da Lomba.

Alkumatkasta kuljetaan kaupungin ja maaseudun rajamailla: toisaalta on peltoa pelättimineen ja toisaalta ihan jalkakäytävät ja kaikki.Aamuinen usva lupailee helteistä päivää.
Noin viidentoista kilometrin päässä Porrinosta sijaitseva Redondela on viehko pikkukaupunki, jonka rautatie jakaa julmasti kahtia. Kaupungista löytyy kahvilaa ja ravintolaa, ja monet myös yöpyvät Redondelassa, jonka albergueta on kovasti kehuttu.

Redondelan jälkeen noustaan kipakasti Alto da Lomballe. Varaa nousua varten juotavaa!Ja kappas! Kun on juuri ja juuri selvitty Redondelan jälkeisestä ylämäestä, on Atlantti jälleen läsnä. Kuinka kauan onkaan siitä, kun Vila do Condessa heitimme sille hyvästit? Kaunis lahti on Ria de Vigo.


Mukavasti polveileva soratie vie halki metsien.


Maisema on vehmasta ja onnellista. Kilometrit kuluvat kuin itsestään!Kävelijää hellitään rauhallisella maastolla. Polusta tosin näkee, että sadekelillä tässä on puro.

Arcade on vaatimaton kaupunki, joka on kasvanut valtatie N-550:n laitaan. Siellä kannattaa pysyä kaukana sähkötolpista!Arcadessa on muutama hotelli, eikä ainakaan vielä albergueta. Hotel Duarte juuri kaupunkiin tultaessa on vaatimaton, mutta yritteliäs ja ystävällinen yöpymispaikka. Sen vieressä on paikallisten suosima ravintola, jonka ruoka-annokset ovat mahtavia ja palvelu ronskia, mutta sydämellistä.

Hotel Duarten ikkunasta on hieno näköala Vigon lahdelle, ja saahan siihen sukatkin kuivumaan.Arcaden jälkeen edessä on kauniit 12 kilsaa hurmaavaan Pontevedraan.


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti