torstai 12. helmikuuta 2015

Azorit, zori: kuvat edelleen hukassa!

Se ainoa säilynyt kuva...
Kuten jo aikaisemassa Azorit-postauksessa kerroin: kaikki Azoreilla kuvaamaani 200 ensiluokkaista ja taiteellisesti ansiokasta kuvaa katosivat tietokoneen syövereihin...
... well, shit happens.

Mutta elämä jatkuu... nyt katsastetaan lainakuvin Lagoa da Furnas San Miguelin itäosassa.
(Kuvat Sunflowerin Azores-oppaasta)



Kuva: Sunflower Azores
Lagoa das Furnas on keskellä hyvin tulipitoista seutua. Järven pohjoispäässä on jopa virkistysalue, jonka kuumissa lähteissä paikalliset käyvät hauduttamassa lihapatansa. Osa heistä kaivoi lihapadan tuliseen maahan aamusta, ja palasi lounastamaan valmiin herkkupadan ääreen. Alueella on retkeilypöytiä näitä kemuja varten.

On todella omituista, kun maassa oleva kuralätäkkö kuplii kiehuvaa vettä!...sitä ei kannata kokeilla sormilla...eikä varpailla...


Järven ympäri kulkee mukava ja suosittu kävelytie, pääosin halki metsän, osin muutaman talon pihapiirissä. Pituudeltaan reitti on viitisen kilometriä.

Kuva: Sunflower Azores


Vesi Lagoa das Furnasissa on omituista ruskehtavaa ja lievästi rikin tuoksuista. Pahus, kun informatiivinen kuva aiheesta on siellä jossakin... mutta käytännössä järvi näytti jättimäiseltä kuralätäköltä.




Kuva: Sunflower Azores











Furnasin pikkupaupungissa, järven vieressä on hienon hieno puisto: Pargue Terra Nostra. Siellä pääsee hiippailemaan esihistoriallisten kasvien keskelle. Alueen vesialtaat istutuksineen ovat todella vaikuttavia... arvaatkin jo, että niistä oli aikoinaan hienoja kuvia...









Kuva: Sunflower Azores
Suosittelen poikkeamaan puiston lumotuille poluille. Vain aavistus mielikuvitusta, ja Tyrannosaurus Rex kamuineen kurkkii pusikosta.







Ja niin, vaikka edelleen itken katkerasti kadonneiden kuvieni kohtaloa, kerron seuraavan kerran lainakuvin vielä yhdestä azorilaissta järvestä: Lagoa do Fogosta.







Edellinen Azorit-juttu




3 kommenttia:

  1. Oi, hauska löytää tänne blogiin! Me kävelimme samoissa maisemissa lokakuussa, postauksia voi halutessaan kurkata http://campacamino.blogspot.fi/2014/10/tasamaan-tallausta-furnas-jarven-ympari.html

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Hei vaan! Hieno blogi sinulla, ja parempia Azorit-kuvia, kuin mulla.

      Poista
    2. Kiitos, kuvat ovat kyllä 95 % puolison ottamia, minä otan lähinnä ruokakuvia :D Toivottavasti saat kuvasi pelastettua!

      Poista