lauantai 31. tammikuuta 2015

Aa zori, Azorit! Kuvat katos...

Hätkähdyttäviä maisemia, upeita vaelluspolkuja, kuumia lähteitä, kraaterijärviä... ja tietokone, joka kadotti kaikki 200 kuvaa jonnekin... en vaan tiedä minne...
Vain yksi kuvista säilyi...

Vaan ei anneta huonon onnen ja ylimielisyyden tallennuksia kohtaan estää Azoreista kertomista. Ja koska blogia hienoista paikoista on tosi tylsää lukea ilman kuvan kuvaa, olen pöllinyt tähän muutaman informatiivisen otoksen Sunflowerin Azores-oppaasta. (Ihan hyvä kirja, kannattaa ostaa)

Oletko koskaan haaveillut lentämisestä keskelle Atlantia saaripahaselle, jota ovat murjoneet tulivuoret ja joka vieläkin pärskii ilmoille kuumia hönkäisyjä? Arvasin!
Kuva: Sunflower Azores
Azorit koostuvat yhdeksästä vekkulista pikkusaaresta keskellä mahtavaa Atlantin valtamerta. Ne kuuluvat tietenkin Portugaliin, jäänteenä tuon jalon kansan merien herruudesta.

Meidän saaremme on Sao Miguel. Tällä saarella on mielenkiintoisia vaellusreittejä, joista nyt ekaks katsastamme saaren länsiosasta Lagoa Azulin ja Lagoa Verden.

Nämä kaksi viehkoa järveä lököttävät graaterin pohjalla kainalossaan Sete Citadesin pikku kaupunki. Toinen järvistä on tietenkin sininen ja se toinen... kyllä: se on vihreä. Minulla oli aikoinaan muutama loistava kuva tästä aiheesta...Kuva: Sunflower Azores

Graaterin reunalla kulkee oivallinen vaelluspolku. Sieltä näkee sekä näille värijärville, että toisaalta merelle asti. Ja ympärillä on upeita hortensia-aitoja, ja lempeästi kukkuloivaa maastoa. Azorilaiset ovat pitkään viljelleet näitä rinteitä ja rakentaneet kilometreittäin kiviaitoja. Juu...niistäkin oli hienoja kuvia...

Jätä autosi Vista do Rein parkkipaikalle. Juuri sieltä on tuo klassinen näköala järville. Lähde seuraamaan graaterin harjaa länteen. Muutaman kilometrin jälkeen polku laskeutuu yllättävän jyrkästi Lagoa Azulin rannalle ja tie johtaa Sete Citadesiin just sopivasti lounasaikaan.

Kuva: Sunflower Azores
Sete Citadesissa on ainakin kaksi testissä kohtalaiseksi todettua lounaspaikkaa. Ja löytynee sieltä kahvilakin.
Ruokailun jälkeen seuraa reittiä Lagoa Verden rantaan, ihastele hetki kahden järven kahta väriä, ja aloita haastava, mutta myös kierolla tavalla palkitsevan tiukka nousu halki lumoavan metsän parkkipaikalle. Kannattaa varata jonkin verran juotavaa reppuun, sillä kuljet kuitenkin suu auki ympäröivää luontoa ihmetellen.

Aikaa koko kierrokseen saa helposti kulumaan tunti tolkulla, riippuen tietenkin taukojen pituudesta.

Kuva: Sunflower AzoresValokuvani Azoreilta tulevat olemaan ikuisesti kadoksissa (sjutton också!), mutta siitä huolimatta palaamme vielä myöhemminkin Sao Miguelille. Seuraavalla kerralla katsastetaan lainakuvin Lagoa das Furnas.


2 kommenttia:

  1. Vastaukset
    1. Moi Sartenada! Eipä löytynyt kuvia ikuna. Ihan pikkasen harmittaa, sillä ehkä Azoreille ei tule toiste lähdettyä.
      t.Tiina

      Poista