keskiviikko 25. maaliskuuta 2015

Azorit vielä kerran... ilman kuvia, zori.

Kuva: Sunflower Azores

Azorit on hieno paikka patikoitavaksi. Ja hieno paikka ottaa hyviä kuvia.
Ylimielisyys on monessakin suhteessa turmiollista. Ja varsinkin, jos se kohdistuu satojen ainutlaatuisten, taiteellisesti ansiokkaiden kuvien tallentamiseen.
Tai siis tallentamatta jättämiseen...Lagoa do Fogo on graaterijärvi keskellä ei kovin jylhää vuoristoa. Se sijaitsee osapuilleen Sao Miguel-saaren puolivälissä.


Järvelle pääsee pohjoisesta Ribeira Granden kautta, tai sitten patikoimalla etelästä Bahia da Praiasta.
Kuva: jokin ilmaiskartta
Pohjoisesta päin autolla tultaessa on ehdottomasti piipahdettava Caldeira Velhassa. Tuosta lainakuvasta saa jonkin aavistuksen, mistä on kysymys: lähes luonnon muovaama uima-allas putouksineen ja kuumine lähteineen. Altaan vesi on vähintäinkin hyvin lämmintä.
Kasvit ovat suoraan Jurassicparkista ja pirun kuumia lutakoita on siellä täällä polun varressa... älä kokeile veden lämpöä sormilla tai varpailla!Ainoa säilynyt Azorit-kuvani on juurikin tuolta Caldeira Velhasta. Jos ei uiminen houkuta, niin jaloittelu upeissa pusikoissa tekee aina hyvää.

Kuva: Sunflower Azores
Caldeira Velhan parkkipaikalla myydään virvokkeita ja matkamuistoja. Sen jälkeen on lyhyt ajomatka ylämäkeen Lagoa do Fogon näköalapaikalle. Sieltä lähtee jyrkähkö patikointipolku järven rantaan.

Kun saavutaan Lagoa do Fogolle etelästä päin jätetään auto Bahia de Praiaan. Edessä on hikoiluttava, mutta palkitseva kävelyreitti. Se vie aluksi ylämäkeen halki maalaismaiseman, ja sukeltaa sitten metsää. Hetki kuljetaan paikallisen levadan reunaa, kunnes komeiden kivikoiden keskeltä saavutaan järven etelärannalle. (kartassa tuo vasen polku)
Kuva: jokin ilmaiskartta
Tällä reitillä on koko matkan hienoja maisemia, omituisia kasveja ja pahimmillaan myös nopeita sään vaihteluita. Ei kannata jättää coretexiä kotiin.


Paluumatka onkin sitten miltei kokonaan alamäkeä, jolloin komeista maisemista on helpompi nauttia.edellinen Azorit-juttu

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti