sunnuntai 22. maaliskuuta 2015

Camino Portugues... 10. päivä

Camino Portuguesia on jäljellä enää kaksi päivää. Harmi!
Toiseksi viimeisenä patikoidaan mukavat 18 kilometriä Caldas de Reisistä Padroniin.

Edessä on metsäisiä polkuja ja pellon laitaa. Vain muutamassa kohdin käppäilään isommilla teillä. Korkeuseroja on osavasti, ja kohtuullisesti.Aamuauringon säteet tulevat vielä kovin matalalta. Kuuma päivä tulossa, vaan ei valiteta!Cafe Esperonin seinille voi kirjoittaa viestinsä, jättää terveisensä ja etsiä tuttuja nimiä. Oli siellä monia suomalaisiakin... ja nyt on pari lisää.

Tämä pieni ja ystävällinen cafe on ihan alkumatkassa, vain viiden kilometrin päässä Caldas de Reisistä.Reitillä on viinitiloja ja muutakin viljelystä. Maasto on houkuttelevasti kumpareista, maisemat sopuisia.

Metsän keskellä nököttää houkutuksia väsyneelle tallaajalle. Uppoisiko vielä yksi bocadillo?
Matkan varrelle osuu myös muistutus kaiken kuolevaisuudesta. Vaan vielä olisi käveltävää jäljellä...polkuja odottamassa... kilometrejä tallattavana... patikoitavaa patikoitavana...


Soratie on aina paljon houkuttelevapi, kuin asfaltilla silattu. Ja alamäki vielä!Padron on tärkeimpiä kaupunkeja Caminoiden varrella, sillä legendan mukaan juuri tänne rantautui se kivinen pursi, joka kuskasi pyhän Jaakon ruumista. Kaupungin katedraalissa on tallella satamatolppa, johon tämä pursi kiinnitettiin sen tultua Rio Saria pitkin kaupunkiin. Joen varteen on pystytetty tolpan kopio. (ei kuvassa)

Tuolla ylhäällä on Convento do Carmen, ja sinnepäin johtaa myös alberguen kyltti. Albergue ei tosin ole luostarissa, vaan sen vieressä.
Tässä maisemaa luostarin terassilta kaupungille.
Löytyy kahvilaa ja ravintolaa ihan mukavasti...
Padronissa on kohtalaisesti myös muita yöpymispaikkoja.
Kahdesti olen päätynyt nukkumaan Pension Jardinissa, joka on mielenkiintoinen, museomainen, täynnä antiikkia ja, valitettavasti, myös hometta.


Tämäkin ihastuttava huone paljasti kätketyt salansa, kun iso ikkuna yöksi suljettiin, eikä raitis ilma enää puhallellut nurkissa. Home, sweet home!

Noo, kyllä siinä sai sen yhden yön nukuttua...

Padron on kuuluisan tapas-annoksen, Pimiendos de Padronin koti. Muistelisin, että yksi chili kymmenestä olisi tiukka, mutta pariin viimeiseen vuoteen ei yhdestäkään annoksesta ole löytynyt muita, kuin herkullisen makeita chilejä.
Seuraavaksi päivä, jota olet odottanut: 25 pitkää kilometriä Santiago de Compostelaan.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti