keskiviikko 7. tammikuuta 2015

Camino Portugues... 5. päivä

Rubiaesista jatketaan edelleen Portugalin puolella Valencaan tai Espanjan puolelle Tuihin  suuristapiirtein 20 kilometriä. Reitti kulkee suurelta osin metsäpolkuja ja viehkoja kyläteitä.


Näillä seuduilla on usein metsäpaloja ja metsän toipuminen vie useamman kasvukauden... tai sitten kasvusto toipuu hetimiten, seuraavalla viikolla.

Portugalin puolella reitti on hyvin merkitty, keltaiset nuolet tietävät paikkansa. Tällä etapilla on myös kahviloita muutaman kilometrin välein.

Alto S. Bento on isoin mäki ylitettävänä. Eilisen rehkimisen jälkeen tätä nousua ei kyllä edes huomaa!

Mäen päältä alkaa pitkä lasku kohti Portugalin ja Espanjan rajaa.

Ystävällinen koira pysähtyi tuijottamaan kävelijöitä, sen isompi kaveri vilisti miettimisen jälkeen pakoon.
Portugalin puolella viimeinen kaupunki on Valenca. Jollei ole aivan hirveä hoppu Espanjan puolelle, kannattaa kävellä Valencan Fortalezan kautta. Se on vanha linnoitus, tai oikeastaan vanha kaupunki mäellä,aivan liki Espanjan rajaa.
Fortalezassa on useita ravintoloita ja baareja ja ompa siellä hotellejakin.
Kuvassa on silta yli Rio Minhon, eli Rio Minon.  Valenca vasemmalla, Tui oikealla.
Joen yli käveltyäsi olet vaihtanut maata ja kellonaikaa (= siirrä viisareita tunti eteenpäin). Todennäköisesti kukaan virkavallan edustaja ei kiinnitä mitään huomiota rajanylitykseesi.
Sillan toiselle puolen jää ystävällinen Portugali ja edessä on vaeltajien rakastama Galicia.
Bom Dia vaihtuu Buenos Diakseen ja yllättävästi keltaisten nuolten määrä vähenee.


Ensimmäinen kaupunki Espanjan puolella on siis Tui. Sekin kasvaa kukkulan päälle, korkeimpana Catedral de Santa Maria. Albergue sijaitsee katedraalin vieressä, mutta kaupunki on sen kokoinen, että sieltä löytyy runsaasti muitakin majoituspaikkoja.
Olen yöpynyt kahdesti katedraalin ja Concellon kupeessa olevassa O Novo Cabalo Furado hotellissa. Tyyristä, mutta myös laadukasta.
Tuissa on monipuolisia ravintoloita, baareja, kauppoja ja melkein mitä vain. Jos olet lepopäivän tarpeessa, voi Tuissa hyvinkin leikkiä yhden päivän ihan tavallista turistia.


Ja sitten matka jatkuu kohti Porrinoa. Ollaan laiskureita, ja kävellään vain 15 kilometriä.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti