sunnuntai 11. tammikuuta 2015

Gran Canaria: Kuninkaan tiellä

Tämä patikointireitti Gran Canarian keskiosissa on kohtalaisen vaativa suurien korkeuserojensa takia.
Jätä vuokraamasi auto Cruz Granden parkkipaikalle. Se on tien GC60 varrella San Bartolomesta länteen. Parkkipaikalta suuntaat tien yli ylämäkeen, ja sitä ylämäkeä riittää.


Polku on tooosi hienoa, kivistä käsin rakennettua ja maisemat ovat vähintäänkin komeita. Matkan varrella ohitetaan suuri sadevesiallas Chareo Hondo (ei kuvassa). Otithan riittävästi juotavaa mukaasi?

Oikeasti on vaikea uskoa, että tänne takusten taakse on joskus voimia säästämättä pykätty kivistä serpentiinin lailla rinnettä nouseva kävelytie.  Se on raskas nousta, mutta herran jumala, minkälaista sitä on ollut rakentaa!
Kun nousu on lopulta noustu, katoaa rakennettu tie ja edessä on onnekkaasti tasaisempaa. Polku johtaa harjanteen toiselle puolen, niinikään komeiden maisemien äärelle. Maasto on kivistä, kalliota ja metsää.

Jonkin ajan kuluttua Rogue Nublo tapittaa horisontissa seuraavan huipun laella. Voit jatkaa reittiä eteenpäin aina Pico de las Nievesiin tai San Mateoon asti.


Mutta koska olet jättänyt autosi Cruz Granden parkkipaikalle, on ihan viisasta jossain vaiheessa kääntyä kävelemään samaa reittiä takaisin.

Maisemat eivät ole laingan huonoja toiseenkaan suuntaan. Ja maagisesti jälleen se, mikä kävelyn alussa oli tuskaista ylämäkeä, onkin yllättäen leppoisaa alamäkeä.

Kävele silti varoen: korkealta on paha pudota!

(Gran Canaria: Rogue Nublo)

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti