sunnuntai 15. helmikuuta 2015

Camino Portugues... 8. päivä

Napoleon kävi näillä seuduilla saamassa turpaansa, mutta me nautimme upeista maisemista ja kivasta kelistä.
Arcadesta Pontevedraan on vaivaiset 12 kilsaa.

Heti Arcaden jälkeen ylitetään Rio Verdugo pitkin Sampaion siltaa.  Juuri tällä Ponte Sampaiolla Napoleonin joukot lyötiin takaisin. Siitäs saivat, ketkut!
Reitti kulkee halki viljelysten ja viinitarhojen.

Yksi mittavampi ylämäkikin Alto da Canicouva, osuu reitille, sillä kohdin kuljetaan halki metsän.Pienestä Santa Martan kappelista voi hakea leiman ja sen ulkopenkeillä pääsee hetkeksi hengähtämään.Kappelin jälkeen reittivaihtoehtoja on kaksi: tien laitaa kulkeva tai metsäistä Rio Tomezaa seuraava.


Helteisellä ilmalla kannattaa valita varjoisa puroreitti. Se seuraa Rio Tomezaa nelisen kilometriä, kunnes putkahtaa ihmisten ilmoille kaupungin rajalla, lähellä albergueta.
Pontevedran albergue on puolitoista kilometriä ennen kaupungin hienoa vanhaa keskustaa. Albergue on kovasti kehuttu, mutta jos haluaa saada Pontevedrasta kaiken irti, on parempi etsiä yöpymispaikka vanhasta keskustasta. Basilica de Santa Marian lähistöllä on kohtuuhintaisia pensionaatteja ja hyväksi on havaittu myös Hotel Ruas, Praza Verduralla.Pontevedran erikoisuus on La Peregrina, kirkko, joka on omistettu naispuoliselle pyhiinvaeltajalle.

Miehisten patsaiden sijaan kirkkoa koristavat lujatahtoisilta rouvilta näyttävät pyhiinvaeltajafiguurit.


Alttarillakin on Pyhän Jaakon tilalla Pyhä Neiti Pyhiinvaeltaja. Ja parhaassa juhlakostyymissään.

Pontevedra on vilkas, sokkeloinen ja hyvinhoidettu kaupunki. Siellä on runsaasti ravintoloita ja baareja. Vanhan keskustan ulkopuolelta löytyy isompia tavarataloja.Vanha keskusta on täynnä riemastuttavia yksityiskohtia. Koskaan ei tiedä, mitä seuraavan kulman takaa löytyy.

Eip haittaa, vaikka rappaus ei ole parhaimmillaan. Se on asenne, joka ratkaisee!


Basilica de Santa Maria on komea sisältä ja ulkoa. Sisätiloissa muistutetaan, että Columbus oli Pontevedralainen, jos et sitä vielä tiennyt...Ulkokoristeluista löytyy myös tämä rillipäinen tiedemies...

...joka varmaan opiskeli tässä Pontevedran yliopistossa. Oppilaitoksen vaakuna antaa kuvan laitoksen korkeasta tasosta.

Pontevedrassa kelpaa viettää parikin päivää, vallankin jos kintut kaipaavat lepoa.


Seuraavaksi käppäillään 23 kilometriä kylpyläkaupunki Caldas de Reisiin.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti