sunnuntai 25. lokakuuta 2015

Madrid: tapas, jos toinenkin

Varoitus! Älä lue tätä nälkäisenä.

Ja jos luetkin, niin älä ainakaan katso kuvia.

Tapas on osa sivistynyttä elämää. Ilta on paljon hauskempi, kun koko ajan syö jotain pientä. Ja herkullista.










Pimientos de Padron ja kampasimpukat. Näin Plaza de Callaon nurkilla.





Tapas-friikin mekka Madridissa on Mercado de San Miguel.
Tämä vanha kauppahalli on aivan Plaza Mayorin nurkalla.



Päivisin kauppahalli on melkein normaali, täynnä liha- ja kalakauppiaita.
Iltaisin sen käytävät valtaavat tapaksia himoitsevat nälkäiset ja janoiset yön kulkijat.




Nämä valmistusta odottavat Pimientos de Padronit ovat siellä kauppahallissa.
Kun meikäläinen paistaa omat Padroninsa huolellisesti paistinpannussa, oikeat Padronit päätyvät rasvakeittimeen pariksi minuutiksi.

Ja nyt varoituksen sana: Madridilaiset Padronit ovat tulisia!



Kierros kauppahallissa jatkuu!

Jos kinkkua mielit...
Minikokoinen hampurilainen.
Näitä voi syödä enemmän!










Täs ois lohta.
Ja rehellisiä jamonleipiä.

Kovin kauaa eivät nämäkään herkut tiskillä viivy.



Haluatko leipäsesi anjoviksella vai vuohenjuustolla?

Vai laitetaanko molempia?





Vasemmalla empanada, oikealla jamon-friikin valinta.
Tapaksia ilman leipää, oliivilla.

Ei muuta, kuin naamariin vaan!
Zamburinas.

Eli kampasimpukoita. Annoksen hinta on n. 11 egeä.
Ja ne olivat muy bien!
Kauppahallissa on pitkiä pöytiä, joiden ääressä voi nauttia eri tiskeiltä ostettuja herkkuja.

Asiakkaiden joukossa risteilee tyhjiä astioita keräileviä kärrypoikia. Tuon viinilasin jalka on värjätty pinkiksi, jotta se illan päätteeksi päätyisi oikean tapas-myymälän hyllylle.





Monet tapakset ovat merenherkkujen ystäville, kuten nämä merisiilit.


Kasvissyöjien tarpeet on myös huomioitu.

Espanjassakin aletaan tottua ihmisiin, jotka eivät halua lihaan koskea.
Perustapas: jamon iberico con queso.

Joskus se simppelein on se paras.

Ainakin hetkeksi.




Ei nämäkään silti huonoja ole... päinvastoin!
Dos copas de vino tinto, por favor!

Tapaksilla tappaa helposti ja hauskasti iltaisen nälän.

Ja aina jää se fiilis, että huomenna maistan sitä seuraavaa, ja seuraavaa...



(Palataan toki vielä Madridiin)



2 kommenttia:

  1. No onpa herkullista!

    Kuule, oletko käynyt Valenciassa? Maaliskuista matkaa funtsin ja se on toistaiseksi ykkösenä.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Moi! Valencia on vielä käymättä, mutta kyllä se on vierailtavien paikkojen listalla. Kuten niin moni muukin...
      t. Tiina

      Poista