sunnuntai 20. lokakuuta 2019

Piippurinsuon lenkki

Torronsuon itäinen naapuri Piippurinsuo oli kiehtonut mieltämme useamman vuoden. Vaan koskaan sinne ei tullut poikettua.

Paitsi nyt.

Kakkostien varressa näytti olevan oivallinen ja osava parkkipaikka aivan liki Piippurinsuon reittiä.
Sinnepä siis kurvasimme.


Olipa aikamoinen yllätys: parkkipaikka oli huijausta. Sen ja Piippurinsuon reitin väliin oli huolella rakennettu kaksijapuolimetrinen hirviaita.

Jep jep.

Hetken ihailimme houkuttelevaa opastaulua aidan toisella puolen.

Ja sitten etsimme helpomman lähestymisreitin.

Lopulta jätimme auton kartan alalaitaan liki tuota Tornimäkeä.Sieltä kulki opastettu Ilvesreitti, jota seuraten pääsisi ympäri Piippurinsuon.
Kiertäisimme suon vastapäivään.No, Ilvesreittiä kävelleet tietävät, että reitti saattaa hyvinkin näkyä kartalla. Maastossa se on enemmänkin toive polusta.
Onneksi se oli merkitty keltaisin reittimerkein.Saimme kävellä aika hienossa syksyisessä metsässä. Polku oli just ja just näkyvissä, mikä kyllä riitti meille.
Kelikin alkoi mukavasti seljetä niin että aurinko vilautteli pilvien raosta.


Lopulta saavutimme kakkostien parkkipaikalle näkyneen opasteen.

Kartan mukaan olimme jo hyvän aikaa kävelleet suonlaitaa.

Maisema oli kyllä pikemminkin metsää.Metsä oli periaatteessa ok, paitsi että tulimme Piippurinsuolle saadaksemme kävellä suolla.

Tai edes suonlaidassa.Kotvasen tovin kuluttua polku alkoi näyttää oikealta polulta, jota oli helpompi seurata.Keltaiset reittimerkit olivat edelleen opasteinamme.
Juuri kun olimme menettää toivomme oikeasta suosta ja avarista maisemista alkoivat pitkokset.


Eikä hetkeäkään liian aikaisin.Varsin hyväkuntoiset pitkokset johdattivat hienon suon halki. Tässä oli hieman sitä Torronsuon maisemaa ja avaruutta. Suon rauhaa ja arvokkuutta.
Yhtään lintua emme nähneet, mutta hyvin voisi kuvitella tänne kurkia ja muita siivekkäitä.

Pitkospuut päättyivät kallioiselle Haapasaarelle. Koska reitillä ei ollut ainuttakaan taukopaikkaa eikä edes penkkiä, istahdimme kalliolle kiehauttamaan lämmintä juotavaa. Ja eväsleivätkin maistuivat.

Paluumatkalla autolle polku muuttui taas aavistuksenomaiseksi. Paikoin se näytti enemmänkin hirvien ja kauriiden tallomalta väylältä.
Toisaalta aurinko paistoi jo sen verran mukavasti, ettei polun kunnolla ollut enää kovin suurta merkitystä.

Kävelimme kaikenkaikkiaan ja osapuilleen kahdeksan kilometriä.
Piippurinsuon reitti tuli näin testattua. Enää se ei ole kartan tutkimatonta seutua.

6 kommenttia:

 1. Torronsuolla on tullut käveltyä ja hiihdettyä monesti, mutta tuollainen suo on kyllä mennyt ihan ohi. Kiitos sen esittelystä.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hei Jenni! Me mietimme Piippurinsuolla poikkeamista useamman vuoden, mutta niin vaan tuli ajettua sen ohi. Torronsuo ja Liesjärvi veivät aina voiton.
   Vaan nytpä Piippurinsuokin tuli korkattua :)
   t.Tiina

   Poista
 2. Tarkoitus oli käydä Piippurinsuolla myös, mutta auton parkkeeraus on se haaste. Jos vie tuonne Tornimäen likelle missä teillä oli, niin tulee liian pitkä lenksunen meidän sakille.

  Oliko se tuossa Tuohisupaksen kohdalla mistä olitte ajatellut ensin mennä, missä on hirviaita tiellä? Mistä kääntyy sinne hiekkakuopalle tie toiseen suuntaan. Se olisi niin looginen kohta liittyä reitille... Höh!

  Onkohan siellä ylhäällä, Kalliontiellä, mahdollisuutta parkkeerata, siitä pääsisi reitille ehkä lyhyempää tietä.

  VastaaPoista
 3. Hei Katri! Piippurinsuolle meno on kyllä onnistuneesti estetty hirviaidoilla. Tuosta Kalliontiestä en osaa sanoa. Yhden auton saa usein parkkeerattua, jos vain löytyy tienlaidasta yksikin tarpeeksi leveä kohta.
  Tuohisupaksen kohdalla hirviaidassa on kulkuaukko, mutta ei sitten tietenkään paikkaa autolle.
  Onnea Piippurinsuon retkelle!
  t.Tiina

  VastaaPoista
 4. Ainakin siinä Eerikkilän vievän polunhaaran kohdalla on aukko hirviaidassa eli jos auton jättää johki sinne Eerikkilään vievän tien varteen niin siitä pääsee.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos tästä vinkistä. Täytyy tsekata tuokin vaihtoehto kun seuraavan kerran piipahdamme Piippurinsuolla.
   t.Tiina

   Poista