maanantai 19. heinäkuuta 2021

Konttaisen Kuhaus

 


Koluttuamme Juhannusaattona Pienen Karhunkierroksen vastarannan piipahdimme vielä tsekkaamaan Konttaisen uusitun ylösnousun. Kuvassa Konttainen Virkkulantieltä nähtynä.
Tälle tavallaan uudelle pienelle reitille antoivat nimeksi Konttaisen Kuhaus. Kartasta näkyy, kuinka parkkipaikalta lähdettiin vallan toiseen suuntaan kuin mennävuosina. Reitti neuvotaan kiertämään vastapäivään.Sorastettu polku lähti nousemaan hyvin maltillisesti, mutta kokoajan tuntui että nyt mennään ihan väärään suuntaan.
Konttainen kuuluu myös Karhunkierroksen nähtävyyksiin.

Onneksi ihan koko väylää ei oltu sorastettu niin että sai myös kulkea aidommalla metsäpolulla.Pohjoisen suunnalla avautui näköala kumpuilevaan maastoon, jossa juuri ja juuri näkyi Karhunkierrokseen kuuluvat pitkospuut.Pitkänmatkan kävelijän ansaittu lepohetki ennen haastavaa Valtavaaralle nousua.

Etelän suunnalla pilkottivat Rukan rinteet. Niitä ennen kohosi Valtavaara mökkeineen muita korkeammalle.Maisemien jälkeen palasimme soralle ja loiva alamäki kohti parkkipaikkaa alkoi. Puiden maalitäplistä tuo oranssi ohjaa Karhunkierroksen kulkijoita.

Konttaisen Kuhaus on pituudeltaan noin kaksi kilometriä. Uusitun linjauksen takia se oli suht helppo käveltävä ja kyllä käymisen arvoinen... mutta jotenkin jäin kaipaamaan sitä aikaisempaa tiukkaa ylämäkeä ja haastavia portaikkoja ennen huikeiden maisemien äärelle pääsyä.


2 kommenttia:

 1. Konttainen on saanut paljon uusia ystäviä tuon uuden reittilinjauksen tultua. Lapsiperheet ja huonompijalkaisetkin pääsevät helposti katsomaan Konttaisen maisemia. Lieveilmiönä on roskaaminen ja luvattomat nuotiopaikat, mutta niin käy aina kun jonkin kohteen suosio kasvaa.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Niin kyllähän Konttainen on nyt paljon helpommin huiputettava ja enemmän koko perheen kohde kuin entisen jyrkän nousun aikana. Se on kyllä plussaa.
   t.Tiina

   Poista