perjantai 24. lokakuuta 2014

Noticias sobre el Camino... osa 2Camino de Santiagoa käsitteleviä uutisia Espanjan lehdistöstä:

Parador-hotelliketju (kts. linkit) tarjoaa vuoden 2015 loppuun asti alennuksia pyhiinvaeltajille = Tarifa Peregrino. Yöpymisestä saa alennusta 15% ja ravintoloissa 10%. Tarjous on voimassa myös Paradoreista mahtavimmassa eli kuvassa olevassa Santiago de Compostelan Paradorissa. Ou jee!

Santiago de Compostelan kaupunki alkaa kehittää Portugalin Caminon viitoitusta, kunnossapitoa ja rakenteita yhdessä 60 calicialaisen kylän kanssa. Tämän reitin viitoitusta parannellaan myös Santiagon kaupunkialueella. Tarkoituksena on seuraavaan pyhään vuoteen (2021) mennessä kohentaa reittiä ja lisätä sen houkuttelevuutta. "Kumpa vaeltajien määrä jatkaisi kasvuaan!" toteaa Santiagon kaupunginjohtaja.

Syyskuisia vaeltajalukuja: Camino Francesis: 24.000, Camino Portugal 5400, Camino Norte 1900 ja Camino Primitivo 1400. Nämä olivat siis syyskuun suosituimmat reitit.

Caminoa Santiagoon asti on tänä vuonna vaeltanut yli 224.000 hemmoa, mikä on 10% viimevuotista enemmän. Olitko sinä yksi heistä? Entä ensi vuonna?


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti