tiistai 8. syyskuuta 2015

"Kävelystä ja elämästä" täyttää vuoden!

Madeira

Tämä blogi perustettiin tasan vuosi sitten. Perustamista edelsi ihan oikeasti usean vuoden pähkäily ja miettiminen. Arvelutti pistää omia kuvia ja mietteitä tuntemattomien silmäin alle. Toisaalta tiesin, että voin kirjoittaa kävelyistä, jotka ehkä ovat muille outoja. Ehkä joku etsisi tietoa juuri noista vieraammista taipaleista. Ajattelin myös, että tutuistakin kohteista voisi olla kiva lukea. Ja että kävelystä kirjoittaminen toisi uusia näkökulmia omiin retkiini.
Patvinsuo

Ja niin myös kävi! Kun aikaisemmin olin kuvannut kävelyillä itseäni ja perhettäni varten, aloin tietoisesti kuvata ajatellen blogini lukijoita. Katsoin maisemaa ja polkua eri tavalla. Kävellessäni sommittelin jo lauseita mielessäni. Mietin, mitä haluan kertoa tuntemattomalle lukijalleni. Ja myös niille tutuille,ystäville ja sukulaisille, joiden arvelen silloin tällöin selaavan blogiani.

Blogini käsittelee aika paljon Camino de Santiago de Compostelaa, sillä olen taivaltanut niitä polkuja usamman kerran. Iloisena, väsyneenä, kivuliaana ja haltioissani. Kuvaukseni Camino Portuguesista ovat blogini luetuimpia postauksia. Aina, kun huomaan lukijan käyneen kurkkaamassa Camino-sivujani, toivotan hänelle mielessäni Buen Camino, tai Bom Caminho.
Toivon, että sepustukseni auttavat omaa Caminoaan suunnittelevia. Olisipa hienoa, jos saisin heiltä kaikilta palautetta, risuja tai ruusuja, tai vaikka vain moikkauksen!

Camino Portugues
Joitain huomioita olen kirjoittanut myös elämästä. Ja luultavasti niitä mietelmiä tulee vastaisuudessa yhä enemmän. Se johtuu, paitsi kokoajan lisääntyvistä ikävuosista, myös aiheen kiinnostavuudesta. Elämä on jotenkin aina niin IN, ikäänkuin jokapäiväistä.

Tämä lienee osava kohta kiittää kaikkia, jotka ovat pistäytyneet blogissani. On se vaan ihmeellistä, että tuiki tuntemattomat ihmiset ympäri maailmaa ovat katsoneet kuviani ja lukeneet sanojani. Puhumattakaan heistä, jotka tunnen ja joilta saan palautetta ihan nokatusten. Kiitos, ja jatkakaa samaan malliin!

Melkutin
Apropoo: paljon on polkuja vielä kävelemättä, sekä kotomaassa, että toisaalla. Paljon on kuvia ottamatta. Ja näyttää siltä, että blogiakin on vielä pätkä kirjoittamatta.
Sanoja kävelystä ja elämästä.

2 kommenttia:

  1. Onnea 1-vuotiaalle blogillesi! Innolla odotan seuraavia aiheita. On mukava nähdä tuiki vieraita tai niin tuttuja maisemia. Siltikin: suo ja rakko ovat jostain ihmeen syystä "lemppareitani". - Molli

    VastaaPoista
  2. Kiitos teille molemmille! Tulossa on vielä pari juttua Oulankan suunnalta. Ne saattavat olla mieleesi. Suo ja rakko ovat harvojen löytämiä helmiä :)
    t. Tiina

    VastaaPoista