keskiviikko 3. joulukuuta 2014

Camino Portugues... 2. päivä

Meren rannalta, Vila do Condesta pääsee kahta reittiä Barcelokseen. Kilometreissä matkaa on osapuilleen 27, ehkä hieman ylikin.
Santa Claran luostari Vila do Condessa

Opaskirjan mukaisella reitillä


Virallisen reitin  vaihtoehdosta kertoi Hospedaria O Manco D´Areian isäntä. Reitti kulkee koko Vila do Conden läpi ja edelleen N-206 tien laitaa sisämaahan päin hieman Rio Maun ohi, kunnes virallinen Camino risteää tien kanssa. Isännän mielestä tämä on ainoa järkevä väylä, sillä se lyhentää matkaa muutaman kilometrin.

Olen kävellyt Barcelokseen molempia reittejä, ja vilkkaan N-206 tien laita ei enää toiste houkuttele.
Opaskirjan (kts.linkit) mukainen mukavampi reitti lähtee Santa Clara-luostarin juurelta ja seurailee jokea kohti Jungueiraa.
Vilarinhosta tuleva sisämaan reitti yhyttää tämän reitin Arcosissa.

Reittiä on merkitty kohtalaisesti, opaskirja pitää oikealla tiellä. Jungueirasta kävellään Arcosiin ja sieltä viljelysten poikki yli tien N-206 Sao Pedro de Ratesiin. Ole tarkkana saapuessasi Ratesiin: sieltä lähtee myös toinen reitti takaisin kohti merta, sille johtavat keltaiset nuolet ovat todella hämääviä! (Jopa niin hämääviä, että tottuneenpikin patikoitsija saattaa kävellä kahdeksan kilometriä väärään suuntaan, jolloin takaisin kääntyminen ei enää onnistu, vaan joutuu miettimään muita keinoja Barcelokseen pääsemiselle).

Sao Pedro de Ratesissa on kovasti kehuttu albergue, kahvila ja museo.


Ratesin jälkeen kuljetaan metsäinen osuus kohti Pedra Furadaa. Myös siellä on albergue ja vaeltajien suosima Restaurant Pedra Furada.


Pedra Furadasta eteenpäin kävellään tien laitaa ja taajamien katuja. Asfaltilla töpöttely alkaa jossain vaiheessa kyllä tuntua kintuissa! Liikenne saattaa olla hyvinkin vilkasta, joten kannattaa kulkea varoen.

 Barcelos on Rio Cavadon rannalla, ja Camino kulkee kaupunkiin sillan yli. Albergue on ennen siltaa, siis kohtalaisen kaukana kaupungin keskustasta, eli tuo kuvassa näkyvä valkoinen rakennus lähellä rantaa.

Alberguen lisäksi Barceloksessa on lukuisia yöpymispaikkoja. Residencial Arantes on messevällä paikalla torin laidassa. Se on vaatimaton, hieman omituinen, mutta hintansa väärti. Albergaria do Terco on ostoskeskuksen yhteydessä sijaitseva hotelli, joka on ihan jees, kunhan sen ensin löytää...sisäänkäynti hotelliin on ostoskeskuksen sisältä.


Barceloksessa on jokalähtöön kahviloita, ravintoloita ja torstaisin markkinahumua, Feira de Barcelos. Silloin on mahdollisuus nauttia paikallisista hodareista, leivonnaisista ja juomista myyntipöytien katveessa.Jos yövyt Recidencial Arantesissa, saatat omalta parvekkeeltasi seurata barceloslaisten toritansseja ja muita markkinahuvituksia. Onpa sieltä kuultu viiltäviä yksinlaulu-esityksiäkin.


Barceloksessa kannattaa syödä hyvin, levätä hyvin ja kerätä voimia seuraavan päivän taipaleeseen. Edessä on näet 34 kilometriä Ponte de Limaan. 

Älä anna kilometrimäärän hämätä, sillä tulossa on hieno päivä!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti