tiistai 23. joulukuuta 2014

Camino Portugues... 4. päivä

Ponte de Limasta Rubiaesiin on vähän päälle 18 kilometriä. Lasten leikkiä? Saattaisi ollakkin, ilman erästä pientä Alto da Portela Grandea. Varaa mukaasi riittävästi vettä, tulet tarvitsemaan sitä!


Ponte de Lima jätetään taakse ylittämällä Rio Lima keskiaikaista siltaa pitkin, ja kääntymällä alberguen jälkeen oikealle.
Tässä näkymä sillan yli taakse jäävään Ponte de Limaan.
Jos sattuu kosteampi keli, on kävelysauvasta suuri apu lätäköiden keskellä. Ympärillä on hienoa portugalilaista maaseutua.Tämän päivän etappi on hyvin merkitty ja se vie mukavia polkuja halki maiseman...

...kunnes alkaa pitkä, monipolvinen nousu Alto da Portela Granden huipulle.
Polku kulkee metsän halki nousten välillä maltillisesti, välillä jyrkästi ja kivikkoisesti.
Tämä risti, joka valitettavasti on alkanut näyttää kaatopaikalta, on omistettu Napoleonin sotien aikaiselle taistelulle. Sittemmin ristin juurelle on myös kiinnitetty australialaisen vaeltajan muistolaatta.


Vaan vielä on nousua jäljellä! Irtokivinen polku ei todellakaan helpota kapuamista.


Ja kun alamäki lopulta alkaa, on se niin helppoa, niin helppoa!


Rubiaesissa on kaksi erilaista yöpymismahdollisuutta.
Ensimmäisenä vastaan tulee O Repousa do Peregrino, joka on pieni majatalo osavalla paikalla. Sen vieressä on pikkuruinen kauppa baareineen (kuvassa). Majatalon palveluun kuuluu ihan mukiin menevä huone, kiva sisäpiha pyykin kuivausta varten, ja autokuljetus iltaiseen ruokailuun.

Albergue sijaitsee muutaman kilometrin tietä eteenpäin. Se on avattu 2007 vanhaan kouluun. Ja on ihan ok. Alberguesta vielä pari sataa metriä eteenpäin on ravintola Bom Retiro, jonne myös O Repuosa do Pregrinon asukkaat halutessaan kuljetetaan syömään. Autokuljetus on ilmainen, ja toimii myös toiseen suuntaan. Suosittelen!

Seuraavana päivänä sanotaan Portugalille muito obrigado e adeus, tarkistetaan kellot ja patikoidaan iki-ihanaan Galiciaan!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti