sunnuntai 7. joulukuuta 2014

Noticias sobre el Camino... osa 4


Ja taas on aika silmäillä uusimpia Caminouutisia espanjalaisista lehdistä:

Tammikuun alusta 2015 pyhiinvaellustoimisto Santiago de Compostelassa alkaa rekisteröidä erikseen Camino Inviernon kulkijat. Tämä Camino alkaa Ponferradasta, josta se koukkaa etelän kautta kohti Monforte de Lemosia. Tältä suunnalta se kulkee osapuilleen satakilometriä Camino Francesin eteläpuolella ja saapuu Santiagoon ihan omaa reittiään. Tämä Camino Invierno tunnetaan myös ns talvicaminona. Reitti on mielenkiintoinen vaihtoehto uutta patikointireittiä kaipaavalle. Linkkilistasta löytyy linkki tälle Caminolle!

Santiagon vanhalle lentoasemalle kaavaillaan uutta ja hienoa albergueta, joka houkuttelisi kulkijoita... mutta, mutta jokainen Caminolla kulkenut tietää ja tuntee, ettei mikään hienokaan lentoasema Santiagon ulkopuolella pidättele kulkijaa poissa Santiagosta. Jos kävelee vaikkapa kahdeksansataa kilometriä saavuttaakseen Santiago de Compostelan, ei liene todennäköistä, että ei kävelisi ihan sinne Praza Obradoirolle asti. Omituinen hanke, jos saan sanoa!

Jo yli puolet maailman maista on vaeltanut Santiagoon. Siis kansalaisia yli puolen maailman maista on kävellyt Caminon. Maailman maista puolesta on kävelty Caminolla...äh! Maailmassa on paljon maita, ja puolet niistä on lähettänyt kansalaisiaan syystä tai toisesta Caminolle.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti