sunnuntai 14. joulukuuta 2014

Camino Portugues...3.päivä

Barceloksesta Ponte de Limaan on 34 kilometriä, joten ei muuta, kuin taipaleelle!  Kun edessä on tuollainen kilometrimäärä, ei kannata nukkua rokuliin. Bom dia!

Reitti Ponte de Limaan kulkee kahden kukkulan, jokilaakson ja usean pikkukylän halki. Tämä on yksi Portugalin Caminon kauneimpia etappeja. Käveltävänä on paljon asfalttia, mutta ilahduttavan paljon myös pehmeämpiä teitä.Maisema on rehevää maaseutua, jossa kasvaa jotain melkein jokaisena vuodenaikana. Jos on patikoimassa syksyllä, voi vaivihkaa maistella muutaman viinirypäleen runsaista köynnöksistä...makeita ovat, ja tavattoman mehukkaita!


Tabuaksen silta (1100-luvulta) on ollut pyhiinvaeltajille hyvin tärkeä jo satojen vuosien ajan. Se johtaa yli Rio Nievan, ja sen vieressä on houkutteleva pikku hiekkaranta.

Sillan kivien kulumisesta näkee, että se on ollut kovassa käytössä. Et totisesti ole ensimmäinen sille astunut!


Reitti Ponte de Limaan on hyvin merkitty, keltaisia nuolia ei ole säästelty. Mukavaa on myös se, että kahvilat reitin varrella ottavat vaeltajan ilolla vastaan.

Vaikka matka on pitkä, hienot maisemat, vaihtelevat polut ja maaseudun kauneus ikäänkuin siivittävät askelia.


Tätä polkua on tallottu satoja vuosia. Tässä tervehdys vaeltajilta ennen sinua.Kun käveltävänä on näinkin pitkä taival, kannattaa tarkkailla jalkojen kuntoa, ja antaa tauoilla varpaille ilmakylpyjä. Kuivien sukkien vaihto kesken päivän ei ole hullumpi idea.

Ponte de Lima tuo oudosti mieleen pääsisäissaaret... tjaa, miksiköhän?

Yöpymispaikkoja on yllättäen rajoitetusti. Ponte de Liman albergue on sillan vastakkaisella puolella ja kaupungin puolella on muutamia majataloja. Pensao Sao Joao on hyvällä paikalla kapeiden kujien suojassa.
Kylpylähotelli Lima Spa (kyllä!) sijaitsee hieman sivummalla. Se on aikas kallis ja kliininen, mutta tarjoaa aamulla puffetaamiaisen.
Kaupungissa on useita hyviä ja edullisia ravintoloita.


Tässä patsaaksi taiottuna se mystinen sisu, joka piiskasi sinut töpöttämään kaikki ne kilometrit.


Seuraavana päivänä edessä on mielenkiintoiset parikymmentä kilometriä Rubiaesiin.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti